OPPDATERT: Julekampanje 2016! NY! Innsamlingsaksjonen er ferdig: Nye symaskiner til skolen i Nalang, Dhading, Nepal

OPPDATERT:

Vi lager en NY innsamling fra 15 desember 16 til 15 januar 2017

GI EN JULEGAVE! La vær å kjøpe en eneste gave og gi verdien til skolen i Nepal. Ta kontakt med Ingrid Gunnes, bunadtilvirker for innbetaling, eller betal til

Konto 1208 12 35560. I januar går alle midlene uavkortet og direkte RETT til skolen.

Sett på logoen under og link til dette innlegget om du selger noe til inntekt for saken. Be kunden betale direkte til kontoen… og du må selv betale eventuell porto om du ikke leverer det du selger.

____________________________

logoliten

Vår eminente trivelige håndverkergruppe på Facebook, Håndverksutsalget har hatt innsamling til håndverkere i Nepal. Vi har auksjonert bort småting vi har laget for å hjelpe kollegaer etter jordskjelvet for halvannet år siden.

Ingrid  Gunnes, Bunadtilvirker og håndverker har gode venner i området. Hun har vært ivrig auksjonsdeltaker og hun har formidlet kontakter og hjulpet til med all organisering. Her ser vi jenter sitter og syr bak presenning.

syjenter4

Det har de gjort i halvannet år, i all slags temperatur, vær og vind.

Ingrid kan fortelle selv:

Jeg har nettopp vært i Nepal, og sett området halvannet år etter jordskjelvet. VI bestilte det vi ville kjøpe for pengene fra innsamlingen. Dette rakk ikke komme før jeg dro hjem- men nå har jeg fått bilder. Etter forespørsel fra meg tok min venn Bharat Regmi Dina Nath raskt fotos av de  to «skredderbedriftene» etter jordskjelvet.

syjenter3

To ble plukka ut. Det ble jobbet i «uterom», der vegger i husa de leide var rast ut. Disse husa ble i neste omgang revet! I en periode brukte skredderne presenninger som erstatning for de utraste veggene. I dag leier de begge to andre lokaler.

syjenter2

Regjeringa har gjort et forsøk, der de ga penger til skadelidende. Pengene skulle brukes til dekking av utgifter i forbindelse med oppbygging av eiendom som var ødelagt/lagt i grus av jordskjelvet. Dessverre viste det seg, at altfor mange «drakk opp» det meste av pengene. Regjeringa har nå gått ut med oppfordring til de som gir støtte, at de krever noe av mottakerne, dvs at mottaker må gjøre noe for det de får.

mann1

Bharat og jeg besøkte skredderne en av dagene i august 2016 i deres nye lokaler og vi er blitt enige/gjort en avtale om hvordan vi skal gå fram, for å få mest mulig ut av pengene som er gitt via auksjoner og gaver – totalt kr. 9.967,40. Fra denne summen trekkes bankens krav ved sending, inn- og uttak.

syjenter

Avtalen går ut på at skolen i Nalang, Dhading får symaskiner og at skredderne skal gi dem undervisning over en tidsperiode. Dette vil selvfølgelig skredderne få lønn for i 4 måneder. Primært vil den dyktigste av skredderne bli brukt.

maskiner1

Resultat:

* Skolen får to symaskiner, småverktøy (som saks, målband etc), opplæring og noen tekstiler.

symaskin2

Vi har ikke fått bilder av alle de flotte lokale tøyene enda, men det er i trygge hender!

symaskin1

* Skredderne får oppgave med opplæring m/lønn av skolebarn og tekstiler.

For oss som håndverkere VET vi hvor vanskelig det er å drive i små og rare lokaler. Det er ofte ikke lett å vise kundene hva vi har og i Nepal er det ikke annerledes.

verksted

Hvem vet? Kanskje vi senere en gang også setter igang en innsamling for å hjelpe enda en gang? For oss er det bare små kroner, for dem kan det være en hel månedslønn.

TAKK for innsatsen alle dere som har handlet, gitt og delt innsamlingsaksjonen vår! Her vet vi at HELE beløpet vi samler inn går rett til dem som trenger det, ikke en krone til telefonselgere og annonser. Og med kjente som styrer det hele lokalt, er vi trygge på at hjelpen kommer frem dit den skal.

Velkommen tilbake, og selvsagt kan dere fortsette å gi noen kroner om dere lyster. Ingrid har kontonummer!

Ha en fin høst alle sammen.

🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s