Øredobbekroker på redelig og enkel vis!

Siden jeg var så  klar i tale om de selvutnevnte smykkedesignerne som fuska med kinavarer og sølvstempel forleden, tenkte jeg å gjøre det litt bra igjen her. (Bare LITT.. jeg eier fremdeles ikke respekt for  nikkel og stempelfuskere)   – men det er jo greit å forklare hvor enkelt man kan lage sine EGNE ørekroker i ekte sølv, på redelig vis… kroker  –  og litt til. (ja jeg VET at du kan bruke en bøytang, blyant osv osv osv.. men noen av oss elsker små søte verktøy. Dessuten er det lettere å få dem like…)

pinkheli

For noen innlegg siden så dere at jeg laget meg noen søte små verktøy. Sånne er enkle å lage av et kosteskaft eller fimo eller hvadenåmåvære. Alven sager beina av møblene…

FØRST skal man ØVE! –– finn noe rafsete metalltråd.. blomstertråd, kobber eller lignende.

IKKE begynn med sølvtråd med en gang, så flink er du ikke, om du ikke er dreven på metalltråd og skjønner litt fra før. (Med mindre du er veldig rik og syns det er helt greit å kaste sølv. For det du øver kan du likevel ikke selge.. det ser ikke ut.)

snurr1

Mange kjøpe noen ferdige «bur» til perler. Perlene ligger løse inni og slenger og det er lett  å miste perla.

Hvorfor ikke feste perla?  Her har jeg laget den tett. Ikke noe problem å lage dem så det er luft mellom perle og metalltråd, bare lag større snurr. Men nå ville jeg lage øredobber…så…. ikke for digre.. dette er en 10mm tsjekker.

snurr2

Ser du? BARE å leke.. og når du leker med tafsetråd blir du flink samtidig. Eksperimenter, hamre, bøy, monter sammen, flere perler.. osv…  bare lek deg frem så blir det bra til slutt. Det finnes ikke den ting i verden som du kan første gangen.. og alle blir bedre av å øve, øve og øve.

Plutselig har du AHA-opplevelsen og smykkelaging blir enda mer gøy.

pinkhelipinkhelipinkheli

gulp….

Men så var det disse ørekrokene da. Kjøp deg litt sølvtråd, Grenland har…  0,8 mm når du har øvet deg trygg på kobber. Så lager du dem selv, kineseren slipper gni seg på magen, og du slipper lyve for kunden med det falske sølvstempelet. Av at par meter sølv får du masse kroker.

OG IKKE MINST tilfredsstillelsen av at du har laget, og det er ekte.

(LITT om kobber: Kobber er ikke allergifremkallende slik nikkel er. Men det er svakt  giftig, og kan fremkalle en liten betennelse. Det forsvinner igjen og lager ikke utslett, men er ubehagelig for dem som plages. Kroppen vår inneholder mye naturlig kobber. NOEN kan bruke det, andre ikke.)

Dingsten som  jeg laget meg kan altså kalles en jigg, og er enkel. En tynn pinne og en tykk pinne festet i et hull i noe å holde i…. Så er det bare å bøye, og passe på at du holder JEVN strekk og jevn press.. øve sa jeg.. og så er du igang.

snurr3SER du den spissen på det lille bildet der? Sånne river istykker klær og massevis av «smykkedesignerne» bare lar dem henge og klore og skrape.

pinkhelipinkhelipinkhelipinkheli

eeeh…..?

Disse endene som folk ikke pusser, klipper og dytter godt inn, er ikke morsomme, det er latskap å ikke fjerne dem… tenk etter:   Dere kaller dere «smykkedesignerne» og snurrer perler og smykker, men hva med designerkjolen? Skal den ødelegges?…om du har latt står en to mm lang metalltrådtupp som  river ut tråder i klær og river istykker strømpene til damene….  en bonde hesjer jo bedre med ståltråd!!

Vel… her MONTERTE jeg en del selvlagde biter.. bare for å lage dette blogginlegget.

snurr4Gad ikke lage ferdige par.. det er jo bare øving med kobbertråd og de skal ikke selges! Lykke til!

Ha gøy!

pinkheli

Mulig jeg skal LAGE sånne søte små jigger og verktøy og selge i Kreativt snop?  Altså perlebutikken vår der vi selger lampworperker etc.. (uff jeg må fylle opp, den har 120 varer for lite p.t) smattis  Er det en ide???? Send en melding til meg så kanskje jeg lager noen…

HUSK DET er LINKPARTY hos Monica! Det er hennes feil at dette blogginlegget er fullt av rosa helikopter. Hun dytta den sangen inni hue mitt igjen! 

HUSK denne da: Klikk inn og legg igjen et bilde! LINKFEST!linkpartypinkheli

pinkhelipinkhelipinkheli wæææaaaahhh

Selv har jeg åpnet Trollsmedbutikken. Lang vei til 500, men det kommer seg!

Klikk inn! Det er egen avdeling for vikingperler, og jeg kommer til å legge ut mye mer av smykker uten metall for allergikerne. Ikke ferdig men kommer meg…

mystoretopp

_________________________________________________________

eplabutikklogokrativtsnoplinkfacebookfronteplamarkedlogotessommertfirkantalogolitenFB________________________________________________

Reklame

2 responses to “Øredobbekroker på redelig og enkel vis!

  1. Å så herlig innlegg, blir så inspirert. Ja lag gjerne noen deler vi kan kjøpe av deg. Dette er morsomt. «Rosa helikopter» Link party er igang, håper på masse besøk. «Rosa Helikopter» Prøv å ha ei på 8 år som synger HELE dagen…. Skal sies at hun er veldig flink å synge, så det hjelper.

  2. Jeg kommer ikke til å lage deler å selge.. naaah… men heller tenke om det er smart å mekke noen verktøy så folk lager selv. Bare for at hodet deres skal kobles om til Å LYKKE jeg har laget de krokene selv.. (istedet for .. herregud jeg har kjøpt de krokene selv…) 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s