Kjøper du uekte smykker på nett? Eller «designersmykker» med sølvstempel?

Har DU blitt lurt? Akk ja sann… disse lurendreierne som ikke gidder teste metallbitene de kjøper på eBay og Ali…

Utrolig mange små unger og tenåringer opparbeider seg nikkelallergi i ung alder…. og det kommer ofte fra biter av merkelige metaller som folk har kjøpt billig og mener de har gjort et KUPP på ørekroker, kjeder etc… av ekte metaller eller ufarlige ting.

De siste dagene har jeg blitt skikkelig provosert. Først ble jeg hevet ut av en juggelselgergruppe fordi jeg spurte spørsmål om de hadde nikkeltesta og jeg forklarte dem hvor ille det er å skade sine medmennesker med en utrolig plagsom allergi. Nikkelallergi. Jeg har det selv!! Det er PLAGSOMT!!

Og så sier en juggelselger følgende – jeg fikk kopi av hvor lettvint det er  å drive svindel og lure sine kunder:

kinesergniBURDE det ikke ringe en bjelle hos en som vil levere sølv?

Jeg har dessverre bare noen elendige mobilknips av litt prøving og testing… men kan jo vise litt av det som foregår. Noe har jeg fått tilsendt fra folk som lurer på hva de har, og noe har jeg kjøpt selv.

Først en test :

krona

VET du at mange mennesker med nikkelallergi ikke kan ha jobb der de må holde på med mynter? Det KAN være en juggelselgers skyld at mennesket ikke kan jobbe….

Og jeg har liggende masse rart, må få tatt bedre bilder neste omgang.

ikke-sovv

OK den ringen for det.

95% av alle sølvkjeder kjøpt fra Kina er fusk.

Så fikk jeg pakke fra Kina med SØLVkjeder. jeg har kjøpt en del.. også for å teste.kjedepakke… og vet dere hva???…. JO… kun EN gang har jeg fått ekte sølv derfra. Så jeg kjøper kjedene mine hos Rio Grande.

fuskekjederDe kjedene ligger i søpla, de er ikke brukbare til NOE. De er for tynne til julekuler…

De uekte som ikke inneholder nikkel, eller kulekjedene som jeg er trygg på nærmest gir jeg vekk med de håndlagde kulene mine. Folk har skuffen full av sølvkjeder fra før, og de blir så dyre at jeg får ikke solgt ei kule om jeg skal ha 2mm sølvkjeder på 80 cm…

  nikkelteste2

Som dere ser.. det MÅ ikke være vemmelig nikkel i det selv om det er uekte, da kan du trygt bruke det.TEST tinga du har!

Men er det falskstempla:

Da skal du fjerne stempelet! Eller hive hele skitet!solvtestkjederDen evige pine. Bli lurt, og lur kundene dine..

Husk at loven om farlig innhold ikke bare gjelder smykker. Det gjelder leker, farger, klær, plast, osv osv osv. Selgeren er ansvarlig. Og å selge smykker med FALSK stempel.. DET er dokumentforfalsking.

Akkurat nå FLOMMER nettet over av hjemmelagde smykker laget av selvutnevnte «smykkedesignere» som kjøper alle bitene sine på eBay og Ali og Etsy.  Julevarene har blitt knipsa og fallbys som sølv og rustfritt stål og alskens håndlagde monterte ting over en lav terskel.

(— ja…og dere smykkedesignere som allerede NÅ er furtne på grunn av dette blogginlegget, bare bli det.. jeg har fått mye kjeft av svindlere før.  Bare send mail og gi meg huden full, de pleier å komme jeg har et standard svar.  Alternativt kan du jo sende meg noen juggelbiter så skal jeg teste dem og legge dem ut i bloggen..? Det er jo til beste for oss alle at det blir rydda opp???

Dere som har god samvittighet trenger heller ikke være lei dere, og heller ikke gi meg huden full for at jeg SIER dette… det går MYE mer ut over meg som faglært at disse folka ødelegger smykkemarkedet, enn ut over amatører som bare har det som hobby. Dette er JOBBEN min som folk ødelegger renomeet for alle slags smykker…)

Så kjære dere smykkekjøpere – IKKE lur hverandre.. vær seriøse!! Test ting, det koster dere 400 kr i testeting…

Og KUNDER som kjøper smykker: … se opp og SPØR den som selger:
«HAR du nikkeltestet det selv? Har du sølvtestet det selv? Du forstår.. jeg VET at loven sier at siste ledd er ansvarlig for stempler og nikkelinnhold… og jeg vil ikke ha det om du ikke har testet det selv slik du bør.»

 

De som kaller seg smykkedesignere,  nekter ofte å innse at de nok er blitt lurt, og selger videre uten å blunke, for ingen melder dem.. de  lurer kundene sine.

Mer enn 90% av kjedene er uekte, men har sølvstempel.

Øredobbekroker er VERSTINGER!! Og  les NIKKELdirektivet  (søk nett det ligger hos gullsmedforbundet) Masse øredobbkroker har sølvstempel men det finnes ikke sølv i dem bortsett fra et tusendels lag utenpå.

Vær også obs på at KIRURGISK STÅL inneholder inntil 14% nikkel, mens nikkeldirektivet tillater en halv prosent! Hva mener dere om det???

Nikkeltesting er greit.. du trenger dette:

tester

Jeg selv er møkklei av å se all denne svindelen, det er så useriøst av smykkelagerne, og det ødelegger for en hel bransje. Så jeg håper KUNDENE våre kanskje blir litt mer opplyste  – og forteller smykkedesigneren sin om at de ikke ønsker nikkelallergi eller bli lurt…?

jaja, sølvsmeden lager nå smykker uten metall hun..

ha en fin dag.. 🙂 Uansett.

tommyyJEG fikk i allefall blåst ut litt…

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s