Alvetårefolket vil hjelpe perledamer i Afrika! – OG en utfordring!

I en stor by i Kenya som heter Nakuru lager ti kvinner glassperler. Vi kjenner alle de fine bildene av afrikanske kvinner med perler i alle farger. Det er jo ikke uvanlig at man snakker om perler, og Afrika.. men dette er spesielt.
Hvordan det har seg til?

Jo – for et par år siden begynte danske perlekunstner Marianne Sommer et prosjekt. Hun ville i gleden over å lage glassperler og samtidig hjelpe kvinner i Afrika å skaffe sin egen arbeidsplass. Det er måten man må gjøre det på om man vil se resultater i Afrika – og se at støtten ikke forsvinner i en stor organisasjon….

Hjelpe kvinner til selvhjelp, og lage sine egne arbeidsplasser.  Og når det er kvinner som er i en problematisk situasjon, kreves enda mer, ikke bare av OSS som er tilskuere, men også av de damene som faktisk er mottakerne av det vi klarer å gi. Disse bor på et krisesenter av forskjellige årsaker. De er gravide, de har blitt ødelagt, de er falt ut av sin situasjon.  Nå er det faktisk ti kvinner som har arbeid med perlene! Når man hjelper en kvinne i Afrika, hjelper man hele landsbyen.

Og å lage glassperler er MORO, tenk, damene har en morsom jobb! Er det ikke godt å tenke på?

Damene trenger glass. MASSE glass. Og det vil vi gjerne være med å skaffe!

Pssst: Det heter forresten KANGA, og ikke tørkle…

Du kan lese mer om prosjektet HER

Nakuru er en stor by, av det slaget  det er mange mange av, dem vi aldri hører om bak alle de flotte navene som Nairobi, Mombasa, Mount Kenya og Tsavo og Amboseli. Men der er en nasjonalpark der, det finnes turister å selge perler til, og i regntida er det masse flotte rosa flamingoer og grønne sletter.  Kankjse blir de til nettsalg også?

Når tørketida kommer blir alt til støv. Og ettersom alt av det vi regner som selvfølger, som infrastruktur, helsestell, trygghet, kvinners forhold henger sammen med kunnskap og økonomi i verden.. så går det slik det ofte gjør. Arbeidsløshet, slum, vold, sykdom – og kvinnene lider.

SÅ vi vil hjelpe  å samle inn penger :

Marianne har klart å få til hele TI arbeidsplasser i løpet av den perioden hun har arbeidet for dette. Det er MYE!  Men for å drive trenger damene GLASS og verktøy. det KOSTER MYE MER  en den ørlille lønnen de trenger i Afrika. Alvetårefolket skjønner den.. uten glass, ingen alvetårefolk. Så vi vil samle penger til å kjøpe GLASS. Tuffnell i England kjenner prosjektet og gir oss gode betingelser!

Så våre norske KULELAGERE! Dere er herved utfordret! Burde ikke alle av oss gi en liten slant… det betyr så lite for oss, det er en hel måned å leve for for en perledame i Afrika! Så selg MINST EN håndlaget glasskule til inntekt for prosjektet! På sida vår KULEGLASSKUNSTNERNE kan du legge ut kula, eller kjøpe en! BLI MED og ta utfordringen! Jeg har allerede donert den gule store kula, og kommer til å donere en til! Selg den privat eller på nett, og ta kontakt med Trollsmed Lise for overføring av penger. Om litt får vi en paypal til dette.

ALLE pengene vi får inn går til GLASS til damene! Slik mangedobler vi verdien av en kule! Kom an… ikke bare sitt og se på!

Vil DU være med? Ta kontakt med Trollsmeden på mail om du vil at hun skal legge ut noen av dine varer til salgs. Eller ta kontakt på FACEBOOK der det blir laget et eget album med varer til salgs til inntekt for prosjektet. Og et arrangement vil bli opprettet. FØLG med!

Og vil du donere direkte uten å handle, ta kontakt med Marianne Sommer på  siden til KiooLulu

Så let etter varer med gul etikett på Epla:

http://alvetaarefolket.epla.no

Trollsmeden har kanskje ikke så mye kontroll på hva de alvetårefolka egentlig holder på med… men hun er utfordret… og legger ut varer med gul etikett:

http://trollsmed.epla.no

http://kreativtsnop.epla.no

Klarer vi nordmenn å skaffe arbeid til et par damer til? JAAAAA  :-)))))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s