Hvordan holde trollpakk fra gards….

..eller HVORDAN lage en svær hasselkrans…

Fra gammelt av beskyttet man gården sin mot TROLLPAKK med en hasselkrans på den veggen som ble synlig først når du kom til gards. Dekorativt er det også!

Du trenger en vanlig kvistsaks, og blomstertråd, ca 0,5 mm er helt greit.  Bare ikke bruk hyssing eller for tykk tråd. Den må være lett å bøye med fingrene.

Regn med masse hakk og småsår på hendene! Nå er jeg så vant med å hakke opp fingre at det går bra, men dette er hardt for den med silkepuslanker!

Dette kan du bare gjøre om våren mens sevja flyter! Da er kvistene myke nok. Jeg ahr funnet et fint sted under noen høyspentmaster, og hjelper dermed de som krever den vanvittige nettleia av oss å rydde skog…. (sende regning??)

OK dette er TREDJE del av hvordan man lager litt hagepynt mens man samtidig rydder Norge for krattskog.

Finn noen som passer til prosjektet, her skal jeg lage en DIGER krans. Da finner jeg noen pinner med naturlig bøy på, og noen VELDIG lange som hjelper å holde dem sammen og få «driv» i designet.

Fine lange hasselskudd på to meter…

Så gjelder det å samle prosjektet og forberede det hele til å binde det sammen. For å få hold, knytt godt, men ikke for hardt. DET skal du gjøre på de tykkeste greinene ETTER at du har laget en ring av de løse kvistene.

Bøy litt på kvistene før du knyter om de er for stive. Hasselen blir bøybar…

SÅNN, da er grunnlaget lagt. KNYT GODT men ikke la det bli tett og hardt… da mister du luftigheta i kransen. Øving gjør mester!

Hmmm… den var kanskje LITT liten kjære nabo?

Sorry Tasha… MIN pinne det her!

Så er det bare å tre, knyte, knytte og tre. Pass på å bruke noen sprikende grener om du vil ha en luftig krans som dette.  Flett dem innimellom og knyt der du trenger. Innemellom ob BAK bruker du de laaange tynne gor å gjøre den stabil. Du kan selvsagt også lage kranser av bare rette pinner slik jeg gjorde i kulene i forrige innlegg. De bør du lage litt mindre enn dette…. ellers blir du aaaaaaaaldri ferdig!

Husk du vil ha det med deg hjem, om du ikke blir så ivrig at du henger dem opp i skogen igjen…

SÅ stor! Easy as that. Nå skal jeg lage noen lette småkranser og legge oppi de krukkene så blomsten får hvile seg på og finne mer stein….

Jeg lager sikkert sånne på bestilling om noen spør. Sesongen er kort! De koster timearbeid.. hva er du selv verdt for en time?

Sånn, nå går jeg og ser på KJOLEN til den kommende dronninga av England. Det er prisnebryllup mens pinnene blogges!

Ha en god dag!

Her ser dere SIVLE gard som i åresvis har beskytta sseg mot trollpakk med en svær krans på veggen. Sivle er et fantastisk sted. Besøk det på www.sivlegard.com. Det er overnattingsmuligheter for den som vil ha en annerledes ferie.

Reklame

One response to “Hvordan holde trollpakk fra gards….

  1. vakre bilder, og godt og inspirerende skrevet. Som vanlig, Lise. Digger kommentaren om at man ikke skal lage kransen så stor at man trenger traktor 😉

    Vakre kranser, nydelig hund, flotte bilder, og vakker gård. Alltid en glede å lese bloggen din!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s