Lykkeperler


Sett sånt- det var ikke mye til smykkelaging det her snurre! Kan ikke alltid være like kreativ, noen ganger må fingra bare snurre….

(men sånn går det når man invaderes av slimete aliens som kommer ut gjennom nesa applaudert av bjeffende lyder fra halsregionen)

– jeg syns de kinesiske lykkearmbåndene i strikk er noe for hysterisk glorete og billige.. om de har vært brukt i 4000 år har de i allefall IKKE vært brukt med billig strikk.

Perlene syns jeg faktisk er fine!

Så jeg valgte sølv.

… så kan jeg heller spe på med glassperler i fine farger, som jeg vil….. Jeg valgte litt diskrete perler, sorte hvite og deiligblå.

Se det… Og hvem har sagt at man MÅ gå rundt med lykken rundt armen?

Jeg svartoksyderte noe sølv, det tok knekken på det snupperosa.. og henglset i vei. Ferskvannsperler og krystaller og lykkeperler i porselen, lang nok til å gå to tre ganger rundt halsen Og en deilig håndlaget glassperle!

Jeg skjønner ikke hvordan noen har klart å selge seriestøpte porselensperler av denne typen for 2500 kr med juggelmellomdeler og strikk…. urgh.  Men jeg har hamstra for mange perler så trenger noen perlevenner noen til sitt eget bruk så selger jeg noen… billigere enn det nyhetsbrevet som kom fra en leverandør forleden.

Reklamer

51 responses to “Lykkeperler

 1. Hei Snurre.

  Det var jammen en god ide å henge dem på sølvlenke. Ser mye flottere ut, og hver perle kommer mer til sin rett. Horribelt med de prisene som folk betaler for juggel på strikk! Det med lilla perler og sølvhjerte var jo nydelig. (Er litt svar for dine sølvarbeider)
  Håper sola titter mer fram etterhvert, så du får mer lyst til å lage smykker.

  Hilsen Perledesign
  http://www.blog.perledesign.com

  ______
  svar fra snurre
  Halla Perledesign… har du fått deg avatar her inne og, hvordan klarte du det?
  Ja enkelte ting blir lissom BARE irriterende.. og at folk er dumme nok til å bite på… sånn som 2500 kr for det strikket….
  Jeg laget meg en haug sånne hjerter, må visst lage en haug til, kjekt å haaaaa… og kjekt å øve opp fingrene på også. jeg har jo lyst å lage porselenssmykker..knegg…, men jeg bare legger dem tilbake fordi jeg vil ha glass innimellom…hehe… så jeg lager søleklatter til lærsnor. En dingst, en snor. Ferdig… Men det tar en ukes tid å få ferdig en ovn.

 2. Fine lykkelige armbånd 🙂 Likte best det øverste svarte og det med hvite og lilla… Hvordan kan man legge inn vurdering på innleggene her…sånn vurdert til så og så mange stjerner…?? Det vet jo du allvitende trollkvinne.

  _———-
  svar fra snurre

  tryll troll…
  gå i innstillinger oppe til høyre, så får du frem ordet ratings midt på oppe. Du har antakelig haket av der så det er sperret. Folk kan trykke på stjerneskalaen en gang selv om de ikke skriver.. lettere enn å gi stjerneantall enn kommentar….
  Jeg har lagt inn en teller til høyre her.. det var 83000 ca før omlegginga. så slett ikke alle gidder si no….. men hakke stjerner gjør mange, jeg gjør det selv omkring. Hos Argus finner du åssen man gjør det….

 3. Det med stjernene lurer jeg på og. Jeg ser at det etter to innlegg er 4 stjerner, men ingen av oss har lagt inn noe vurdering………

  ____________________
  svar fra snurre
  ..har du laget en blogg her inne og? Nå så du under hvordan man får dem frem, jeg vet ikke om din blogg har sånne muligheter, hvem leverer den?? Om det er wordpress er vel muligheten der…. jeg tror ikke systemet er HELT stabilt her enda, for listene på forsida tar jo inn gamle innlegg fra ifjor….

 4. Der har du et poeng Perledesign. Jeg skjønner lite her. Men jeg besøkte bloggen din + perledesign.com……WOW der var mye nam-nam !! Du er FLINK å lage perler og smykker!!
  ______
  svar fra snurre
  Ikke sant hun er dyktig perleriet !!????? Skikkelig håndverk og tunga beint i munn! Det er sånt som inspirerer til å begynne med glass!!!! Jeg håper jo hun lager en kopi av bloggen sin her inne så hun kommer inn i perlevennene eller noe…

 5. Fint, fint, fint!!!!! Jeg er så enig med dere, jeg skjønner ikke dette med strikk. Synest det er noe for småjenter, men kanskje er dette kvinners søken etter ungdomskilden:) å bruke barnesmykker:D

  ______
  svar fra snurre
  HAHA du får pinadø sagt det!!!!!

 6. Flott måte å bruke lykkeperlene på. 🙂 Selv er jeg ikke så veldig begeistret for dem *s* men sammen med sølvet så ble det fint.
  Og jeg har kanskje en mulig forklaring på noe av det med strikk. Det er enkelt å få på og av igjen uten hjelp. Selv har jeg litt koordinasjons problemer pga sykdom, klarer ikke bestandig å få det på og av igjen selv. Da er det greit med strikk. (man vil helst klare seg selv…) Men skal det først være strikk…. så må det gjøres ordentlig, og ikke med strikk som ryker lett eller ser for tjavsete ut….
  Og selv om disse til 2500 har strikk.. og folk kjøper dem… så er min erfaring at mange ikke gidder å betale det det er verd/koster for ett ordentlig laget smykke/armbånd med sølvlenke etc . desverre. For det er det jeg har lyst til å lage smykker i…. hulk…

  Men har insett, skal jeg få solgt noe, må jeg krype til korset og lage billigere varianter også, så nå lager jeg med rimeligere metaller også til messen jeg skal ha, så får de som verdsetter arbeidet og sølvprisene kjøpe det (heldigvis er det noen innimellom), og så får de andre som ønsker seg litt rimeligere alternativer kjøpe det. Når det er sagt, så er det jo såklart ikke alle som har råd til å kjøpe sølv, og da kan det jo være greit med noe rimeligere også 😀

  __________________________
  svar fra snurre
  Jeg syns nå likevel ikke no om strikk hverken her eller der andre steder enn i håret og på femåringer. Det finnes noen snetne hjelpeklyper å sette på smykker med.

  Jeg skjønner overhodet ikke ressonementet ditt om å bytte ut sølv for 10-30 kr i et smykke for så å tro at du selger mer. For mer sølv enn det er det nemlig ikke ikke snakk om… Et gjennomsnitt smykke veier mellom 2 og 15 gram. Hvis du priser deg så lavt at 20 kr er fortjenesten, kalkulerer du feil.
  Det er UANSETT tida di som går med som er mest verdt, og den bruker du når du monterer juggel og. Timelønnen i Norge ligger på MINST 140 kr + kostnader til dautid, reisetid, verktøy, strøm, mat, lån, kjemikalier, bensin, standleie..osv. Jeg nevnte ikke husleie fordi mange mener den er gratis hjemme. Det er den ikke. Alle ting må ganges med tre for å betale seg, så valsa alene har tjent seg inn når du har solgt for 6000 kr.
  .. de aller fleste vil IKKE vite hvor du setter grensa uansett hvor mye du forklarer det. De ser og lager en kobling inni hodet sitt: *hun selger juggel*. De kommer tilbake til en sølvsmykkelager, en juggelselger er bare en usynlig NOBODY i den lange perlerekka på julemessene. Juggelsmykkene blir liggende i bunn av smykkeskrinet og blir kastet når de har mistet nyheten, et sølvsmykke blir verdsatt. Selv om det i materialer bare er verdt 30 kr mer.
  Regnestykket du forsøker å få til å gå opp kræsjer også på totalen… du må lage mange juggelsmykker og ikke minst selge dem.. for å oppveie dekningsbidraget på totalen. ER alle de kundene der eller får du flere konkurrenter?

  Der er kvaliteten på det du lager, folk SER om det er noe de vil betale for… De ser der det virker halvgjort og om du kan tingene dine… De SER umiddelbart om ting skiller seg ut kreativt, har kreativt personlig preg og håndverksmessig er verdt prisen. Man skal ikke undervurdere kundene sine.
  Det er langt mellom smykkesalg til 2500 kroner, men de ER der og kunden verdsetter og elsker tingen når den er unik. Motegimmicker er noe helt annet… enten det er bukse eller strikkperler. Det er svært få smykkemakere som kommer frem til det markedet, serieproduksjonen foregår på filipinene uansett.

  Dessuten kommer du etter en stund til å få et visst organisasjonsproblem om du lager en del.. du må ikke få skrotet innimellom sølvrester og om fem år er det ikke sikkert du husker helt. ET øsken ødelegger sølvsmelta. Dessuten er det fryktelig mye rart nikkelholdig der ute.
  Jeg lager MASSE billige smykker, men har løst det med å overhodet ikke bruke metall eller ferdigkjøpte deler i noen form, og designer enkelt men unikt. Da redder jeg både allergikerne og økonomien i det.

  Om du går for kobber så sjekk at det ikke er lakkert, eller forkobret. DER er det mye rart , man må skrape og sjekke… Kobber er fint men har sine ulemper med å miste glans fort, sverting og grønning og det ER giftig – mange reagerer men ikke på samme vis som nikkel. Jeg liker kobber og vil gjerne bruke mer, men må sikre huden til folk.
  Uansett. Tida di og alt det andre er det du må ha betalt for. Materialer er bare LITT.

 7. snurre – hva skal du ha for smykket nederst. JA, det rosa som kan surres 3 ganger rundt hærsjen? Er den i nettbutikken din? Jeg drar imorra så kjapp deg jente 😀

  ____
  svar fra snurre
  .. de hæsjens rosa perlene??
  Jada mor!

 8. Jeg fant tralalala. OK, skal spare til den der. Selges den innen får du lage en ny knegg :mrgreen:
  _____
  svar fra snurre

  Det Der ALLTID nye der de kommer fra! *rister hue veldig fort* seru, det drysser, det ække flass altså… Jeg maila deg. .. knegg

 9. Dette er en kommentar som gjelder billige vs. dyre materialer og smykker. Min filosofi er denne: billige smykker med billige perler og metalldeler er det mange som lager. Hvis man lager smykker med en ordinær design og billige perler som man finner i enhver hobbybutikk, så er det litt bortkasta med edle metaller. Dersom du greier å lage design som skiller seg ut som unikt, vil edelt metall understøtte at dette er noe som er verdt å betale for. Selv lager jeg glassperlene selv og satser på å lage flotte, unike smykker som kundene verdsetter. Mine perler fortjener sølv og en skikkelig pris. Foreløpig selger jeg også bra, mer enn jeg greier å lage.

  Så da er det opp til deg selv, hvilket segment du vil legge deg i. Det er generelt vanskelig å kombinere å selge juggel og edelt sammen. Kunden får problemer med å skjønne hvilket segment du tilhører. Spør de som lager hudkremer og den slags. De fine merkene vil ikke assosieres med de billige produktene, selv om de ofte har samme moderfirma.

  Vedrørende blog:
  Nei, jeg har ikke opprettet vg-blogg. Har kun blog på min egen nettside. Fortsetter med det foreløpig. Blir for mye å administrere flere blogger.
  http://blog.perledesign.com

  ________________
  svar fra snurre
  Dine perler er så nydelige at de fortjener å bæres rakt, stolt og vakkert med ekte tilbehør ja!
  Du er håndverker med respekt for resultatet og du har lagt MYE i å tilegne deg kunnskap og bruker den godt…. Det er så lite å spare på å redusere slike ting med synlig billig serieprodusert rask som flasser! BARE sjeletap.. Det er å ta sjela fra håndverket.
  Hehe gull… nei det selger snart ikke gullsmeden engang… SUKK!!!!!
  Kobber er kobber og bronse er bronse. Det er en ærlig og god sak.
  Lakka nikkel og tambak av ymse slag derimot….*
  Men å bruke billige perler, seedbeads til femten kr posen og løfte dem til et kunstverk, DET er fullt mulig. Det krever bare litt god teknikk, selvinnsikt og et indre sug for å få det frem så det er både vakkert, holdbart og kreativt…..

  Den perletrediga etter oppskrift fra hobbybutikken kan alle gjøre, jeg har enda ikke sett noe av det som hever seg og syns det hele er ganske likt over hele linja. Noen strikker etter oppskrift, noen hekler skjerf og andre trer perler. Folk lar seg ikke lure om det er et kilo sølvdeler heller, om selve håndverket er dårlig…
  – men det er myyye høflighetshandling omkring. I det øyeblikket den som har solgt masse høflighetssalg til alle tantene og kusinene sier at ååå så mye jeg har solgt, nå skal jeg leve av det – så stopper det hele helt opp, dersom den som lager dette ikke har utviklet noe særs å fare med. Ofte er det ganske dårlig med selvinnsikt, og ambisjonene har gått fortere enn viljen til å utvikle håndverket og talentet. Og ofte er selgertalentet bedre enn det kreative talentet…

  Jeg mener man skal verdsette seg ut fra det man er verdt, både teknisk og kreativt.. og ikke minst ut fra det unike. Jeg liker å flytte ting inn i kunst uten å blir gal….helt gal lissom…
  Med respekt for den som skal ha smykket vil jeg ikke levere juggelmaterialer av dårlig kvalitet. Men jeg tillater meg å bruke trepinner, sølv, glassperler, lærreimer og hva det skal være, men bruke dem hensyn til materialet egenart, og så legger jeg til og fra på prisen ut fra hva jeg har lagt i det av arbeid og kreativitet.

 10. Synes ikke de lykkeperlene er så veldig fine jeg, men sånn som du har gjort det fikk jeg nesten lyst på noen jeg og:)

  Dette må være en av de beste diskusjonene jeg har lest på lenge! Jeg er en av de oppskriftspandurosmykkelagerne som ikke skiller meg ut noe særlig i noen grad. Og har solgt mine høflighetssmykker og er vel ferdig med den «skal selge masse smykker greia» Det er sant det Snurre sier her at skal man selge så må man skille seg ut. H&M og cubus selger juggelsmykker til en pris vi ikke kan konkurrere mot uansett. Man må finne seg selv i smykkene. Det har ikke jeg gjort enda, men jeg koser meg på veien.

  _____________
  svar fra snurre
  Knegg… nå har det noe å gjøre med at de er i porselen og da, jeg liker materialet! …man kan gå med det som erstatning for tenner i kjeften og de bruker det på romferga… og vi eter av det hver dag.

  Du lager da ikke mye etter oppskrift, du safer bare no innmari. Men du lager kvalitet av det du gjør, og er utrolig flink å velge farger. Du er vel en av de få jeg har sett som ikke levert et smykke som ikke har «klappa sammen» teknisk enda…
  HOPP smykkeline.. og se hva du finner bakenfor fingernemheten og fargene dine. Jeg tror du har et talent for å designe mer, det er bare å gi seg litt tid på perlebrettet og flytte NOEN ganger til og bytte ut DEN delen som sier JEG VIIIIL….

  Men husk nå at veldig maaaaaange er lykkelige med strikkeoppskrift og gjør det hele livet… fordi det er hobby og avslapping. Det er de som ambisiøst ikke gidder men likevel gjør som forundrer meg….

  Diskusjonen skulle vært tatt både her og der, det er bare at de som burde deltatt, aldri deltar… (men jeg pleier å få noen anonyme uinlogga meldinger der jeg enten får pannelugg eller noen unnskylder hekken av seg når jeg sier hva jeg mener høyt nok… Men nå mener jeg det er bedre å være ærølig enn å late som om man er falsk og snill….så-…)

 11. Takk for tips (og spark) igjen snurre 😉

  Ja, jeg må selge mye for å tjene inn det jeg har kjøpt av utstyr etc *s* Men mener du at man ikke bør ha smykker i forskjellige prisklasser på en messe ? Nå har jeg bare vært på en til nå, og der fikk jeg solgt bare 2 av mine egne sølvsmykker, og 9 smykker i sølvplett og andre materialer (lær, stein etc..)

  Nå blir jeg eneste smykkeselgeren på messa, arrangøren vil bare ha en av hver, vet ikke hva de andre skal ha, men det blir ikke smykker. Tenkte at man bør jo ha litt i alle prisklasser. Men kanskje lurt å la det være prisklasser bare innenfor sølv da ? og ikke dra inn kobber og bronse og annet. Hva med sølvplett forresten, hvordan er det for allergikere. ?

  ___________
  svar fra snurre
  Ja den med å gå NED i kvalitet på råmaterialene for å selge sparka jeg for!
  Den fantes sikkert ikke gjennomtenkt, man må tenke LØSNINGER istedet for begrensninger. Du lager deg bare problem med å blande inn sånt om du har tenkt å satse på smykker.
  Klart du kan lage rimelige smykker!
  En fiiiin perle, eller steinperle med en caps, en vakker stein med hull, et øsken av sølv, ei lærsnor…eller tynt sølvkjede… Går helt fint for små penger, og du reduserer ikke kvaliteten med å gå ned på metallet. En ekte stein i ei lærsnor ER et allergisikkert smykke, og mange bruker dem i måneder.

  Jeg vet ikke hva DU mener med sølvplett, for sølvplett er en betegnelse man bruker på serveringskanner, fat, mugger og pokaler og kjøkkenstæsj. Det er ikke ekte i det hele tatt, det er bare forsølva, og det er MYE av nikkelholdig juggel også, tibetansk sølv er mest nikkel, messing og ørlite kobber. NULL sølv.
  Det er mye messing, zink og kobber i legeringene som brukes til sølvplett, og av og til nikkel for da blir det stivt og hardt så det tåler kjøkkenbehandling og ikke bulker.
  Tallbetegnelsene (20-60-90) sier hvor mye sølv som tilsammen er lagt utenpå (elektrolytisk forsølvet) et helt serveringssett gafler, skjeer….

 12. Ja, dette har vært en god diskusjon.

  Det var jeg som sa at man må finne seg et segment og være tro mot det. Jeg er enig med Snurre, man kan selge enkle ting som er rimelig, uten at det er/ser ut som billig juggel av den grunn. Og jeg tror det er lurt å løfte seg selv ut av Cubus & H&M segmentet, for det kan vi ikke konkurrere med, som en annen sa.

  M.h.t. din stand på messen, tenker jeg at det bør være en sammenheng og helhet i det du selger, selv om du selger både dyrere og billigere/enklere ting. Skal du selge et skikkelig designsmykke til en pris det (og du)fortjener, bør det ikke ligge ved siden av noe man kan få på Cubus for en hundrings. I mitt hode blir det mixed messages. Vel, vel. Kanskje ikke alle tenker som meg. Jeg har gått på business school og har kanskje tatt skade av det. Ønsker i hvertfall lykke til på messen og vil gjerne høre hvordan det går der. Regner med du rapporterer litt på bloggen din.

  ____
  svar fra snurre
  akkurat, ingen vits i å konkurrere med glitter og Nille og arts&crafts.
  21 år i reklame har gitt meg og et relativt klart syn på at merkevarebygging, segmentering og profilering er viktig, vel så viktig som fyllstoffet man gal-lager de siste dagene før man drar på messe.
  Noen år som konsulent og en stor haug prosjektarbeid har gjort meg relativt klarsynt på hva jeg ikke vil mot meg selv.
  Tror overhodet det ikke er skadelig med klarsyn på det man gjør.. iallefall ikke i en etablererfase. Tabber er dyrt….

 13. Lærerik diskusjon dette ja 🙂 Men lurt som dere sier når jeg får tenkt meg mer igjennom at man finner seg ett segment. Må tenke gjennom dette med enkelhet , at det kan gjøres slik som snurre sier, med en lærsnor eller ett tynt sølvkjede, sammen med en sten, perle etc.

  Nå tenkte ikke jeg at smykkene mine skulle se ut som juggul uansett hva jeg lager dem med altså, arbeidet med dem må jo være utført slik at jeg er fornøyd (jeg stiller stoooore krav til meg selv…)

  Begynner nesten å angre nå på det jeg har bestillt av copper og bronse her nå… og sølvplett, det har nå i hvertfall blitt solgt som det, og det er fint og blankt, men kanskje litt for hvitt/blankt egentlig
  Hva i alle huleste skal jeg gjøre med alt det da …
  *shoppoholiker* Kan man holde det adskilt kanskje… på en måte… Ta med bare sølv på messen, og selge det andre litt sånn pø om pø…

  Skal nok holde dere oppdatert på hvordan det går med messen ja, men det er nå ikke før siste helgen i juni(sommermarked). Så jeg har tid på meg til å lage smykker… og malerier da… utstilling samme sted, hele juni det er jeg mer redd for, litt prestasjonsangst nesten. Har lagt ut noen bilder på bloggen min.

  ____
  svar fra snurre

  Hvorfor angre på kobber og bronse?… det er å håpe du har fått kjøpt noe pent og skikkelig.. det såkalte sølvplettet er jeg heller RAAATHER SKÆPTISK til…
  Huff eBayshopping kan bli veldig spontant og fødes av halvferdige ideer i hodet som løper løpsk når kjøp-nå knotten står og lyser… Alt som man ikke vil ha kan selges på qxl… 🙂 eller byttes i byttebloggen. JIPPI!
  Prestasjonsangst er SUNT!
  Messer er en blanda følelse, jeg orker svært sjelden… og har sortert meg bort fra det meste. Det koster mye å være med både i standleie, utstyr, overnatting, reise, planlegging.. og jeg har reist så mye på messer med andre varer før at jeg har det litt oppi hærsn… det er svært få som kaster av seg såpass at den energien og regnskapet ikke kan måles mot annen bruk av ressursene når det gjelder smykker.

  Et lite regneark med budsjett fra en av grunder/etablerersidene på nett, der man er ærlig ærlig ærlig mot seg selv med alle kostnader kontra inntekter på en sånn messe kan være lurt… det ligger masse til nedlasting i excelformat.

  *går og ser i bloggen og blir borte i morra*

  Lykke til :-))))

 14. Fikk meg en nedtur her… sjekket det jeg trodde var antikk bronse og antikk copper…. for å si det slik så var det lite av det som var det… skrapte man på det så var det sølvfarget under 😦 for en nedtur… jaja.. da kan jeg i hvertfall ikke bruke det med god samvittighet. Eneste som var ok stort sett var «bright copper». Hadde ikke tenkt på å teste disse varene , bare lurerier der ute jo…. Ser ut som om jeg går i alle de tabbefellene man kan gå i…

  _____________
  svar fra snurre
  Akkurat..pokkern heller… jeg HAR sett slaget. La oss si.. du lærte den vrange veien….

  Det er utrolig mye «lureri», MEN… alt det som var av tibetansk sølv med mest juggel har IKKE blitt kasta.. etter at det ble forbudt å selge det i USA og EU er i ferd med å lage helt nye lover.
  Det har bare fått ny selger og ny emballasje som kjøpte inn noen tusenvis av deler…

  Jeg har samlet en del snafsemellomdeler, findings, kjeder og snufs her gjennom et par år, og jeg skal når jeg får tid lage et STØRRE innlegg i Tips og Teknikkerbloggen.
  Jeg skal nikkelteste det jeg har samla og ta bilder.
  Jeg skal finne bilder av nikkelallergi og legge ut loven.
  Og så får vi se om det er smykkelegerne som lurer sine venner og kunder, eller om det er smykkelagerne som ble lurt da de valgte sine materialer, siden en del hoder falt av i gjerningsøyeblikket.

  Personlig har jeg tro på at den første versjonen har flest utøvere blant smykkelagere….. DESSVERRE…
  :-(((((

 15. Jepp, fiiiine smykker du har laget 🙂 Flott variant av de lykkedyrene!! 🙂

  … og jammen… jammen… trøste Silver C litt. Det kommer vel også an på HVOR man stiller ut, midt i diskusjonen om sølv … og annet….

  Jeg har bare vært på 2 messer med smykker (men maaaange med malerier) Og jeg har da inntrykk av på de stedene jeg har stått har det vært flest folk som er ute etter noe dekorativt. Noen kikker og tenker på lommeboka, andre shoppere tenker kvalitet. Men som sagt veldig avhengig av Hva Slags Sted, man skal stå med smykker…. Og at folk som er ute og kikker og handler er såååå forskjellige, med sååå ulike smak og preferanser.
  hmmm… jeg tenker på de to messene jeg har vært på, så har alle de fine, unike (og litt ordentlig priset) smykkene blitt pakket ned og ….ligger i skapet mitt 😉 ….men jeg lager også smykker bare for moro.
  Men Snurre prinsippene dine er jo riktige. Men folk på «messer» er så forskjellige. Ja litt avhengig av Hva Slags Messe… på hvilket Sted… men er? øhhh…
  Stå på Silver. Gjør det Du syns er Gøy… bare… 😉 Good luck

 16. Hei Silver C.
  Vi har alle gjort våre erfaringer, så du er ikke alene. Jeg har selv hatt et stort lager av ubrukelige smykkedeler som jeg har kastet bort mye penger på. Løsningen på det ble at jeg laget en del veskecharms av det, som jeg har solgt.

  M.h.t. smykkestand, så var det et godt tips å tenke gjennom hva slags messe det er, hva slags kunder går der, hva er de interessert i.

  Når det gjelder min egen smykkehobby, så tok det tid å finne min egen stil. Siden smykkelaging er hobby, har jeg den luksusen at jeg kan konsentrere meg om det jeg selv liker å lage. Jeg ser jo, at dersom jeg skulle hatt det som jobb, så hadde jeg blitt veldig styrt av hva som selger mest, og da hadde gleden for meg vært borte. Visst er det gøy at det selger, men den største gleden har jeg jo tross alt når jeg er i min egen lille verden på verkstedet mitt.

 17. Hei alle perledamer:) Nå har jeg lest alle kommentarene her og synes mye fornuftig blir sagt. MEN jeg må bare si en ting:
  Skal det ikke være plass for alle typer kreativitet i vår tid? Er det så galt at noen liker å tre plastperler på et strikk…..og hvis noen vil kjøpe det hos dem….ja, så er vel det en grei sak??
  Jeg har stor respekt for dere kunstnere som lager mye kvalitetssmykker og jeg beundrer og missunner evnene og kunnskapene dere sitter inne med. Men jeg ønsker ikke å bidra til at noen føler at det de gjør ikke er bra. Se på smykkeline sin kommentar her, hun unnskylder jo nesten at hun lager smykker!! Når man går på messer ser man MYE håndarbeid man ikke liker og som man synes er dårlig arbeid osv. Ja, kanskje er det folk som har for dårlig selvinnsikt som du sier Snurre. Men tenk så kjekt at folk holder på med hobbyer på ulike plan. Hvor viktig er ikke dette for menneskene. Selv er jeg ingen kunstner, men jeg har hatt STOR glede og det har vært god TERAPI for meg å holde på med perler, strikking, sying osv osv opp gjennom årene. Om jeg har funnet et segment eller ikke spiller vel ingen rolle. Dersom noen liker det jeg lager og jeg kan glede dem med å gi eller selge noe av det jeg har laget til dem, til en liten eller stor penge, så gjør jeg det. Noen vil ha sølv, noen vil ha ferskvann, noen vil ha steiner og noen liker faktisk plastikk…for meg er det uproblematisk…..LAG det du vil lage, av det du vil lage det av, når du har lyst å lage det og ikke bry deg om janteloven!!! Kunstnere lager jo også mye som mange av oss ikke ser noen som helst verdi i og som vi aldri ville tatt inn i huset eller båret rundt halsen. Så alle der ute: Husk at du enestående!!!

  __________________
  svar fra snurre…
  … som har vært borte i hele dag og ser at her har de prata som bare det…

  GJEEESP MÅ SVARE I MORRA OG LESE… NÅ ER JEG TRØTT…
  Men…
  Det er jo det jeg nettopp sier unde rher Perleriet…. at NOEN er fornøyd med å strikke etter oppskrift hele sitt liv. La dem gjøre det! Det ER terapi på linje med strikking og hekling og grytekluter pg oljemaling og scrapping og gud vet hva…. Det skal være lystbetont. Jeg fryder meg over fint HOBBYarbeid, og kreativt håndverk, jeg fryder meg over oppksrifter som krever litt og folk som lærer av det.
  Men NOEN krysser alltid over… og verdsetter seg på en måte som ikke harmonerer med hobby, kvalitet eller etikk.
  Og når den versjonen som vil ut å selge seg skryter på seg håndlaget og kaller seg smykkedesigner og bare lager dønn dårlig lagde oppskriftperler, og bruker aller verste sort juggel… DA har jeg et problem med å se det seriøse i det. OG jeg mister absolutt all respekt for både terapiperlinga og selvskryten. Sorry.
  De taåer på et annet område og: Mye av det som selges på HM og Cubus er jo godt laget, det er testa så det ikke lugger istykker alt, Arts &Crafts er gjennomtenkt, til de grader…. Og ikke minst: DE våger ikke selge nikkeldrit for DA blir det ramaskrik i avisene… og derpå følgende fjerning av varer.

  Vi som går videre vil og ha respekt for det… vi tenker på kunden og materialet.. jeg har fått en del anonyme vemmelige meldinger at jeg som er «proff» burde se meg for god til å være med i perlevennene etc… DET provoserer meg…OGSÅ. Da blir jeg bare skikkelig krass og tramper i golvet. jeg forsøker å dele det jeg klarer.

 18. *s* Ser det er mange meninger her. Og først og fremst er jeg ute etter at hobbyen min skal være gøy, og at det skal gi meg noe. Jeg kan ikke ha en vanlig jobb pga helsen. Må gjøre noe som jeg kan gjøre litt, og så slappe av en stund. Så en hel helg på messe er egentlig i overkant av hva jeg kan klare 🙂

  Men når jeg sitter med perler, og smykker , lar kreativiteten få slippe frem. Så er det som Perleriet sier, Terapi…. glemmer at alt ikke fungerer som det skal, man går inn i sin egen verden..

  Messen er en typisk familiemesse, ett sted hvor småbarnsforeldre tar med ungene fordi det også er ponniriding, vaffelsalg og andre dyr der…. http://www.gaveloftet.no er nettsiden de har.

  Min erfaring er at det er mange som ikke bryr seg om hvaslags materialer smykkene er laget av, bare det ikke blir for dyrt. Og når man da har ett alternativ med f.eks sølvplett. Så man kan lage noe de liker uten at det trenger å koste det hvite ut av øyet på dem.. er det feil ?

  Hvordan tester man forresten på hvor mye nikkel det er i noe, det hadde vært artig å få gjort med «skrotet» jeg har fått tak i her. Får se hva det blir ut av det. Veskepynt ? Mobilpynt ? eller kanskje tja.. malerier med smykker på..

  ______
  svar fra snurre
  Men hobbyen skal være gøy… ja den hører jeg jo hele tida både her og der – HELE TIDA!!!

  Jada MAN MÅ FÅ LOV Å GJØRE HVA MAN VIL. Men alt dette juggelet, nikkelet, dårlige arbeidet, mangelen på respekt for lovverk, bransje, design.. alt dette dytter mange effektivt rett inn i en poseSÅ DET BLIR HELT USYNLIG…
  Og så kommer argumentet:
  Ja dette lever jeg ikke av, neida det skal jeg ikke.. å neida, det er BARE hobby… SÅ JEG HAR DET KJEKT MED DET JEG…

  …… OG… SÅ KOMMER det jeg ikke skjønner – at fokuset så innmari fort går over fra å lage og ha gøy til å vurdere hvor og hva man skal selge og hvorfor???? Og så hopper folk RETT inn i «markedstilpassede perlesmykker for å selge billig og skal ha såå masse med på alle de messene og homepartyene…»
  Noen har laget ti smykker og fått skryt, og så løper de avsted for å selge… gudhjelpe…

  Dette går ALTFOR fort over fordi mange faktisk ikke burde selge det de lager, de kjenner hverken lovverk, kvalitetssikring eller hvordan man skal forholde seg til det ansvaret som føgler med ved å selge det man lager!

  Så sitter det mange andre som jobber seriøst for å lære seg teknikker, design, og bryr seg om kunden…. og må leve med ryktet perlesmykker har som hjemmelaget ræl som blir liggende i ei røys i bunn av smykkeskringet eller på en krok på badet….ordi noen er så forbanna smalsynte… HVOR er selvkritikken?

  KAN IKKE NOEN FORKLARE MEG HVORFOR DETTE SKJER UTEN Å FØRST PÅBEROPE SEG HOBBYAMATRØDETERJOSÅHYGGELIG???? ????

 19. Jeg har ikke lang erfaring fra messer, har bare solgt på en messe i mitt liv. Det var en julemesse og det kom masse folk og mange barn. Barna ville jo kjøpe julegaver, men også kjøpe noe til seg selv. De var ivrige rundt bordet mitt. Noe som slo godt an hos ungene var enkle smykker, f.eks et hjerte på en snor (ikke så stort hjerte til barna) som var pakket i en liten hjerte-eske. DET likte ungene godt. Jeg brukte forresten lenker (uekte) til disse hjertene. Tror jeg hadde ca 10 stk med meg og ingen med hjem igjen. Det ble ikke nok til alle som ville kjøpe. De likte også veskepynt eller mobilpynt. Siden det var julemesse, hadde jeg noen med nisser og sånt på. Men mange ville ha med vanlige perler også (her kan du bruke noe av det som ikke er av verdens beste kvalitet). Ungene setter pris på det og de voksne er fornøyde når barna er fornøyde. Jeg mener ikke at det er «galt» å tenke sånn når du skal stille ut på en messe. Min far var håndtverker og var på MANGE messer. Han hadde alltid noe småtteri som ungene likte…..og det solgte alltid godt og det trekker folk til standen.
  Sett med en kunstners øyner er dette kanskje feil tankegang, men jeg synes ikke det. Bare jeg selv kan stå inne for det og ikke har problemer med å si at det jeg selger er ikke ekte sølv osv….(man må være ærlig) så synes jeg at det er greit å tenke kommersiellt (eller lurt) i forhold til dette.
  Jeg synes ellers at du skal lage det DU har lyst til å lage og ikke tenke på hva den ene og den andre med ulik bakgrunn tenker om det. Det er DU som skal stille ut, det er DU som skal vise deg fram, derfor må det være riktig for DEG:) Jeg ønsker deg all mulig lykke til med hobbyen din og ellers alt godt i livet 🙂 Stå på! Husk det du lager er unike ting som BARE du kan gjøre:)

 20. Ingen kan ta fra meg gleden ved å lage smykker. Det er noe beroligende å sitte å sortere perler. Faktisk var det gleden med hobbyen som holdt meg på beina i en sykdomsperiode. Det eneste jeg klarte å gjøre på den tiden:) Men det er en forskjell på å ha smykkelaging som en hobby og smykkelaging som en inntektskilde.

  Og hvis jeg sitter og lager 100 armbånd med plastperler med en halveisdårlig knute eller råtten tråd som ryker etter noen timer så er det juggel i mine øyne. Det er sånne ting man ikke skal selge. Har man lagd armbånd som holder så er det vel ikke noe galt med det??? Juggel for meg er dritten:) pins som mister fargen med en gang, mellomdeler med nikkel osv sov. Vil ikke si at alt billig er dårlig.

  Hvis jeg derimot skal leve av å lage smykker må jeg virkelig skille meg ut. Finne ett segment. Skal man bare på ett marked eller to så tror ikke jeg det er så viktig. Bare man står inne for det man gjør:)

  ___
  Ingen skal ta fra noen gleden, NIKKKSSS!!…. men noen kan kanskje gå i fokus med seg selv og tenke… HVA driver jeg med… serieproduserer jeg til messer, eller kooooser jeg meg…

  Billig KAN være bra. Men veldig ofte… så havner det på feil side av skalaen.

  Saken er jo at jo mer man kan, jo morsommere blir det faktisk!!! fordi det blir så mye finere. Og da kommer andre ting av seg selv…

 21. Silver, siden jeg bor innpå QXL, så har jeg sett dette
  http://www.qxl.no/kjope/hobby/perler–krystaller/utstyr-til-smykkelaging/nikkeltest/v/an552809364/
  som er en enkel nikkeltest.
  Smykkebua er «ordentlig» perlesjappe, de har også en butikk på nettet et sted.

  Du jeg er veldig med deg… Sånne familiesteder/messer kan godt ha litt strikkarmbånd og mobilpynt til småjentene og sånn for billig penge. Bare viktig akkurat som Smykkeline sier, – En må sjøl føle at en kan stå for det en selger.

  Lykke til… det ser koselig ut der da 🙂

  ____________________

  SVAR FRA SNURRE


  VIKTIG VIKTIG VIKTIG
  FØR DERE BEGYNNER Å TESTE

  Husk å PUSSE med en liten fil eller smergel for å fjerne eventuell forsølving, forkobring, rhodinering – et litt usynlig sted på dingsten som skal sjekkes… ellers sjekker dere overflata, ikke metallet. Overflatebehandlinga blir slitt av, så den er uinteressant.

  Man kan gå på apoteket og kjøpe dimetylglyxomin 1% og man har alltid en flaske husholdningssalmiakk i heimen……. FLASKE TO…

  Dypp en tørr q-tips i oppløsninga.. og gni på METALLET SOM SKAL TESTES. ..forsøk gjerne med en krone først…. de inneholder nikkel.
  Dypp en ny q-tips i salmiakk og gni KRAFTIG 15-20 sek over på samme sted på metallet..

  ROSA/rød/rust FARGE… = NIKKEL… Ulovlig å selge.
  Nye lover er kommet og enda sterkere utvikles i EU.
  Såpass alvorlig at….. en amerikaner ville gjerne saksøke smykkeselgeren for kronisk og livsvarig skade fordi nikkelalleri ØKER og blir verre ved gjentatt eksponering.. og kan i noen tilfelle bli kronisk.

  Husk at det er den som leverer smykket som er ANSVARLIG, ikke underleverandøren…..

  SÅ FÅR MAN FØLE FOR DET MAN VIL SELGE……..

 22. Til SilverC og dere andre.

  Jeg tror vi alle her har smykker som hobby og ikke som levevei. Og da er hele poenget at vi skal kose oss med hobbyen vår, lage de smykkene vi selv ønsker å lage. La meg da minne om at hele diskusjonen startet fordi SilverC sa at hun må lage rimielig ting for å få solgt noe. Er det da gleden over å skape eller behovet for salg som styrer? Mitt poeng i et tidligere innlegg var at dersom du har din egen unike stil får du solgt dine smykker selv om du bruker dyrere materialer og prisen er høyere. Faktisk får du mer igjen for din egen innsats i en høyere prisklasse. Min erfaring er at det er mer givende å jobbe med finere materialer fordi jeg liker resultatet bedre. Og smykkene mine selger mer enn jeg greier å produsere i øyeblikket, selv om de koster en del. Så derfor, SilverC, tenkte jeg at du ikke skal unngå dyrere materialer fordi du tror kundene helst vil ha de billigere tingene. Men akkurat i forbindelse med messer er det nok greit å ha en formening om hvilken gruppe/publikum som kommer. Jeg har fått masse bestillinger etter min messeopptreden sist høst (håndverksmesse), rett og slett fordi messen ble en markedsføring av at jeg lager spesielle ting og at jeg finnes på nettet. Så bestillingene i ettertid har vært vel så viktige for meg, som det jeg solgte på messen.
  SilverC, jeg var innom bloggen din, men skulle gjerne sett at du la ut bilder av mer av det du lager.

 23. SilverC. Nå fant jeg noen fler bilder på bloggen din. He, he. Jeg er ikke så god på disse blogge-greiene. Uansett, det ser veldig spennende ut det som du lager i sølvleire. Har lurt på om jeg skulle prøve det, men har holdt meg tilbake. Får ikke tid til alt, vet du. Har du flere bilder, så legg dem ut.
  Sorry Snurre, nå er jeg helt på vidvanke her.

 24. Næmmen se her du! O lykke! 🙂
  Jeg har vært inne på tanken å lage noe med slike lykkeperler selv og, men nå kom du jo meg i forkjøpet og detta blir ikke lett å prøve å leve opp til. Men kan hende jeg prøver lage min egen versjon etterhvert lell 🙂
  Er enig i at detta blir noe helt anna enn de strikkarmbånda ja. Disse er jo riktig fine. Og halssmykket er enda finere enn armbånda. Fiiiin måte å bruke lykkeperlene på 🙂
  Av armbånda liker jeg best de to nederste som har litt mer personlig preg enda enn de øverste.
  Selv om jeg elsker de filigransnurrene dine, så var det det svarte med orange som gikk av med seieren i favorittkonkurransen i dag 🙂 Svartoksidert og blad og blomster og svart lykke. 😀

  …og nå begynner jeg tenke.. har jeg egentlig sett Snurre snurre armbånd før?

 25. Næmmen se her du! O lykke! 🙂
  Jeg har vært inne på tanken å lage noe med slike lykkeperler selv og, men nå kom du jo meg i forkjøpet og detta blir ikke lett å prøve å leve opp til. Men kan hende jeg prøver lage min egen versjon etterhvert lell 🙂
  Er enig i at detta blir noe helt anna enn de strikkarmbånda ja. Disse er jo riktig fine. Og halssmykket er enda finere enn armbånda. Fiiiin måte å bruke lykkeperlene på 🙂
  Av armbånda liker jeg best de to nederste som har litt mer personlig preg enda enn de øverste.
  Selv om jeg elsker de filigransnurrene dine, så var det det svarte med orange som gikk av med seieren i favorittkonkurransen i dag 🙂 Svartoksidert og blad og blomster og svart lykke. 😀

  …og nå begynner jeg tenke.. har jeg egentlig sett Snurre snurre armbånd før?

  _____________
  svar fra snurre

  MOOAHAHAHHAAH!!
  Døh krapylet, dette er så lite kreativt og så standard at du kan trygt lage ørtisjutten sånne uten å herme, men du trenger jo ikke bruke ET orange løv..knegg…. Jeg har masse om noen trenger altså.

  Jeg blei bare sylteforkjøla og MISTA all kreativitet, og hadde perlene i en pose…. såh.. jeg ble sittende med nesa i en klut, øya i tv-skjermen og fingra i snurr…

  Jeg har laget masse armbånd, men slett ikke alt havner her! Øredobber glemmer jeg å legge ut og.. jeg er så hekta på scwære halssmykker..

 26. Ble virkelig diskusjon inne på bloggen til snurre dette *s*

  Ja. jeg er klar over at man får mer igjen for innsatsen om man bruker dyrere materialer, og gleden med å lage dem er såklart mye større. Men så er det andre siden av saken igjen. Gleden for dem som har lyst på noe å pynte seg med, og som av en eller annen grunn ikke kan bruke det som finnes i butikkene allerede. F.eks om man har så store håndledd at vanlige armbånd ikke går i det hele tatt. Armbåndet og halskjedet jeg laget denne uka var ett slikt. Jeg hadde tidligere vist ett kjede/prøveprosjekt med mellomdeler i sølv og med lilla glass perler (Det ligger i bloggen min (Mellomdelere i sølv), hun falt helt for fargen på perlene, og kombinasjonen med sølv. Men det var alt for dyrt for henne med sølvperler. Så jeg laget ett med sølvfargede perler (jukseperler eller hva nå man vil kalle det.. 😉 ) og ett to-raders armbånd som passet til. Damen er kjempefornøyd, og hun vet hva hun har kjøpt ang kvalitet på materialene. Slike tilfeller har gjort at jeg har begynt å fundere på dette med å lage noe alternativt til sølv etc. For det er flere kunde grupper der ute. Noen har råd til sølv og ekte varer, og de som ikke har det… Men så var det det med kapasitet på å få laget smykker da. Er ikke så mye energi jeg har totalt. Skaljeg bruke energien på dyre materialer, eller rimligere…

  Jeg får ta meg i sammen også , og få lagt ut flere bilder i bloggen min *s* Jeg liker sølvleira, men man må ha det tykkt/solid nok, eller så knekker det bare. Mail meg gjene vera@artinia.no om du lurer på noe, har gått i noen feller ang sølvleira også… *s*

 27. Hei SilverC.
  Det du forteller viser vel egentlig at det ikke finnes noen fasit her. Når man ser at kunder fryder seg over det man har laget, uansett hva det er, så er det jo en liten fugl som synger inne i brystet på en. Uansett hva du velger å lage, gjør det med selvtillit og uten å unnskylde deg. Man lærer og utvikler seg underveis og finner sin sti. Det gjelder oss alle.

 28. Til Snurre og dere andre!
  Ja, du deler og lærer oss mye Snurre!! Det er sikkert og visst og jeg er en av sikkert mange som setter stor pris på det og gjerne vil lære mer mer mer….!!! Vi har hatt en fin diskusjon her, og det tror jeg er lurt og viktig.
  Jeg synes selv at det er viktig at det jeg legger ut for salg er ordentlig og innenfor lovverket og vet at jeg har et ansvar når jeg selger en vare. Har lest mye i «den raude bokji» med alle paragrafene. Jeg liker også gode materialer og vil at ting jeg selv kjøper skal være skikkelig (selv om jeg kjøper det på en messe) Men av og til kommer uttalelsene fra de flinkeste i klassen (sånn som deg, Snurre) ut på en sånn måte at jeg er redd for at folk skal miste gleden med det de holder på med. Og at de skal tro at det de gjør ikke er bra…Bra nok for hvem ?? blir da mitt spørsmål.
  Jeg synes derfor at det var greit å komme med litt motvekt til dine argumenter her og jeg synes at det er viktig at vi diskuterer ting og ikke bare sier «å så vakkert» til hverandre når vi har lagt nye ting ut i bloggen. Så derfor mitt bidrag i debatten. En frisk og sunn debatt, etter mitt syn!
  Så takk for at jeg fikk delta, og takk til alle som har bidradd fra Perleriet:)

  _____
  svar fra surresnurre

  Jeg er veldig glad for at du er aktiv jeg Perleriet!! Ikkno gæærnt med hue ditt!

  Sukk SUKK sukk, det er alltid noen som leser som fanden leser bibelen og leser fra utsida istedet fra innsida.
  De tolker ting som personangrep, istedet for SAK.

  OM så er får de pinadø gå i seg selv og kjenne etter.. ER dette meg eller er det systemet og saken.

  Det gjelder ikke ALLE om Siv blåser ut om islamifisering og Kristin vil klippe vingene av næringslivet eller en imam mener USA bomba seg sjøl.. det er lov å mene noe.

  JEG står for mine meninger og kan ikke late som om jeg duller og pakk e ting så pent inn at jeg mistolkes… det har skjedd før..*jammen du sa*… NEI det gjør jeg ikke.. det er tolkeren som personifiserte saken!
  Mitt ord er IKKE loven, selv om jeg sier fra!!! Er ikke noen enige med meg får de hente inn motargumenter som er relevante.
  Jeg mener mitt akkurat som hvem som helst i en diskusjon, enten det er politikk, imamer, salg, svømmeknappen eller gud, og retorikken skal ikke utelukke argumentatoren!
  Om noen ikke vil delta, så er det faktisk deres sak, ikke min!!!! Jeg kan ikke pakke ting i bommull i fall NOEN ikke tåler en ballong…
  Og dette er MIN blogg..hehe…knegg!
  Vi ER ikke alle like, og jeg personlig har aldri vært helt i boks.

  Men NOEN saker skal være rett:
  Ikke ødelegg andres helse med NIKKEL og gift når lovverket sier noe annet… folk blir ødelagt for resten av livet! DET er reinspikka kald grådighet og det respekterer iallefall ikke jeg på bekostning av andres liv og helse – sorry. Jeg ER allergiker sjøl og vet hva det handler om.

 29. Virkelig nyttig denne debatten. Og lærer litt her også. Jeg har vært å bestillt dimetylglyxomin eller hva det het for noe på apoteket, de hadde det ikke inne, men kommer i morgen eller om ett par dager. Så nå skal det nikkeltestes her i gården. Håper at noe av det består testen i hvertfall.

  Men smykker man lager i rimeligere materialer trenger vel ikke være dårlige fordet om ? Selv legger jeg i tilfelle ned like mye arbeid i det som om det skulle vært laget i sølv. Og om jeg bruker glassperler i stedet for stein/halvedelstener eller ferskvannsperler gjør jo også at det blir en forskjell i prisen på smykket.

  Hva som er lov i forhold til lovverket hadde egentlig vært nyttig å laget ett innlegg om inne på TT bloggen eller noe. Er det lover som gjelder her ? eller er det lover som bare gjelder i USA og EU.. Er det lover i komminga som gjør at ting endres også her i norge ? Jeg ønsker ikke å lage/selge noe som ikke er innenfor grensene.

  (Heldigvis føler jeg meg ikke spesielt truffet av sparkene i denne diskusjonen, selv om det var kommentaren min som startet den *s*)

  Diskusjon er viktig, og denne siden har jeg reloadet mange ganger for å se om det kommer noen nye innspill *s*
  ___________
  svar fra snurre
  Jeg SKAL lage det innlegget men det tar MASSE tid og jeg har ikke tid nett no!
  Det medfører jo masse testing av biter, redigering av bilder og skriving og samling av linker.. det tar flere TIMER og det er gratisarbeid som JEG vet selv og selv ikke trenger. Prioriterer av og til meg selv…. så jeg prioriterer det ikke det innlegget. All informasjonen ligger tilgjengelig på nett for den som orker lete.

  Dessuten så er det ikke SÅ tilfredsstillende å lage innleggene om det der, de får alltid VELDIg få kommentarer og aldri fra dem som burde lest det. Vel.. telleren viser jo at NOEN leser da.

  Men det teller ikke hvor mange som fortrenger det de leser, hehehehehhehe *dunk*

 30. YES! Snurre!! Alle har vi lov å mene noe….og alle SKAL vi ha lov å si det vi mener. Du og jeg:) Noen kan bli støtt av det du sier og det jeg sier…sånn er det. Vi skal likevel ikke slutte å snakke.
  Jeg har også nikkelalergi og reagerer også på kobber. Jeg synes kobber er noe dritt, derfor kjøper jeg ikke det. Mens andre liker det og lager FINE ting av kobber. Vi er alle ulike, heldigvis!!

  ___________

  svar fra snurre
  Jeg liker OG kobber. Og jeg syns skikkelig tung bronse i smykker, a la de finske kraftige tingene fra 70-80tallet.. NYDELIG materiale… det er skikkelig flott farge og glød…

  MEN etter ti minutter kribler huden og jeg kjenner lukta glir inn i nesa. Og er jeg riktig heldig hovner fingrene først.. men da har jeg revet det av meg for lenge siden…

  Det hjelper å lakke eller vokse…

 31. En annen ting om å stille ut på messe/marked som jeg altid syns har vært viktig, men vanskelig, det er å lage en fin presentasjon av varene. Det har jeg skikkelig problemer med, fordi jeg lager litt «hummer & canari» og plassen man får tildelt ikke bestandig er slik man kunne tenkt seg. Og smykker flatt på et bord er det trøtteste jeg vet om… Jeg syns mye av jobben med å sette opp utstilling er å Prøve og lage en innbydene stand, hvor alle varene blir fremhevet på en god måte. Uansett… om det er rimelige eller kvalitetsting en skal selge.

  Sist prøvde jeg samle ferskvannsperler i en «bolk» og glassSmykker for seg… og stener og kjeramikkhjerter for seg. Men plassmessig… med begrenset bord, ble det bare mix og tull allikavel.

  Det er jo ikke bare smykkene en skal tenke på, men også selve presentasjonen, og en helhetlig «innbydende» stand

  Nei… sånne messer er ikke akkurat «min greie» 😉 lengre… (alt til sin tid lissom… )

  ________
  svar fra snurre
  Jeg kan telle på under ei hand smykkemessene jeg har gjort.. men en ting vet jeg.. man lesser alltid for mye på bordet og alltid skal de ha DEN som ligner.. .. jeg overdriver alltid!
  men jeg går alltid og myser og ser hva folk gjør…perlemakerne og sølvsmedene.

  Har reist sabla mye med andre varer, og det er ikke så mye forskjell. Har vært med på en del med akvareller, da MÅ folk få gå 20 cm fra.. å la dem bla i kasser funker ikke.

  Jeg fant fort ut at farger på smykker må ikke konkurrere med tøyet bak. Noe som løfter ting opp er veldig greit, men AKK som folk herjer og velter og river – det er en dobbel bunn i det der med stands.
  Jo lettere tilgjengelig tingene ligger, jo mer roter de og jo verre ser standen ut..( og mer tyveri – jess) .. og mer salg.
  Pen stand, så legger de ikke fingrene nedi og begynner å ta på for å få lyst på… de bare bøyer seg og ser på…

  Folk ELSKER rotekasser med tilbudsvarer!

  Usj jeg vantrives på sånne messer jeg og, jeg vil LAGE… så gale er det at jeg gir fra meg 35-40 % til galleriene… hahahahahahhaa….

 32. Det var noen gode, treffende karakteristikker av messeSalg der ja 🙂 Jeg kjente igjen noe der må jeg si. Morsomt beskrevet.
  Jeg har aldri vært noen «selger-type»… så derfor er jeg endt opp med å innse at det er å LAGE jeg trives best med. Så får jeg heller ha mye fint liggende… i skapet. Jeg skal bruke det på gamlehjemmet… ha.. ha…
  Jeg føler meg aldeles blottlagt her inne, fordi linken min går rett til «meg» istedenfor bloggen min. Åssen i hekken skal jeg klare endre så det blir bloggen min som er LINK … og IKKE den gamle HjemmeSida mi?
  Jeg har prøvd…. masse… HJELP, du proffis, gi meg et hint

  ___________
  svar fra snurre
  … har du trykket på instillinger.. det ligger jo så mye bak der. Jeg huuusker ikke hvor.. men du ser den jo når du har den foran deg og kan endre.
  Når man har gjort det en gang så er det lissom glemt etterpå når det funker…hehe..

 33. Perlebrakka : Du går inn på admnistrasjonspanelet på «Din profil og Personlige innstillinger»

  Hos meg kommer jeg automatisk inn dit når jeg går inn på profilen. Der er det ett felt som heter Nettsted. Der skriver du inn url til bloggen din f.eks jeg har skrevet http://artinia.vgb.no

 34. Da skal jeg ta meg en tur til på apoteket. Jeg spurte etter nikkeltest og det hadde de ikke…

  Jeg har nilagd billigsmykker til messe jeg. For å selge. Også ble gleden borte. Inspirasjonen likeså. For jeg ble så opptatt av å selge. Hva selger styrte det jeg lagde. Så nå lager jeg smykker som er meg. Veldig safe, haha. For det er jeg som person og:):):) Men nå har jeg kjøpt meg sølvwire og sånn ding fra clas ohlson. multifunskjonell brenner mm. Gleder meg til å lage headpins:) Og nå snakket jeg meg bort fra poenget. Jo… Jeg dro aldri på det markedet jeg. For det var ikke morro lenger. Desuten finnes det så mange rare mennesker der. Fikk beskjed om at alle smykkene måtte være symmetriske husker jeg. Og at smykkene mine var altfor dyre. Og at de var altfor billige. Og at ditt og at datt. At jeg ikke var pågående nok. At det beste var å sitte på en stol å lage smykker og la folk titte selv. Å messer er da morsomt dere, hehe. Jeg finnes kremmer i det hele tatt så jeg fant ut at det som funket for meg var å stå på forsiden av boden og pirke litt. Flytte på noen smykker. Si «hei» med ett smil. «bare å prøve» » har speil» Og så svare på det de spurte om. Jaja. Det viktigste er å ha det gøy:)

  ___________
  svar fra snurre
  hæhæ smykkeline…. det der høres omtrent ut som meg… jeg skal endelig sette opp standen også jeg, men dytte andre inn bak disken. Dessuten er deet MYE lettere å selge på andres greier enn sine egne, hehe.
  Jeg vil lage, takk, hehe.
  Det er forresten MYE enklere å selge over disk i butikk enn på messe.

  Kunder sier utrolig mye rart. De står og rister og klyper og sikler på og legger tilside de dyre fine tinga og så kjøper de noe til 159 kr. Og de skal selvfølgelig ha DEN i DEN andre fargen.
  De aller minst intressante er de som står en halvtime og legger ut om den utrolig flinke kusina si som lager de nydeligste smykker.. tar masse tid.. og andre kunder fordi man måtte være så fordømt høflig, knegg…

 35. Takk takk Silver. Verste av alt jeg trodde jeg fant det og endra det… men
  jeg får bare Prøve… igjen … eeen gang til 🙂

 36. å har jeg vært på to apoteker og spurt etter nikkeltester. Tok til og med meg «oppskriften» de bare så rart på meg og sa at dette var ikke noe de kunne skaffe og lurte på hvor jeg hadde fått tak i oppskriften. Jeg skal bare sjekke smykkene mine for nikkel, jeg lover! Skal ikke lage bombe eller noe sånt altså!!

  Sjekket på nett og man kan bestille fra danmark men det koster 150 kr i gebyr så da blir det samme pris som på den QXL auksjonen uansett. Tror jeg kanskje bare skal kjøpe den jeg. Hvor mye kom din på SilverC???

  __________________
  svar fra snurre
  Ca 10 cl for litt over tohundre kr. ca, husker ikke..den står nå her. Salmiakk koster vel en tier for en flaske, om du ikke har.

  Det går jo utrolig lite hvis du organiserer deg og pusser bitene rene for overflate, legger dem i rekke og organiserer litt q-tips.
  Men det dyreste ved testen er jo om man må kaste bitene ……

 37. Da gidder ikke jeg tråle rundt på apotekene lenger. Da kjøper jeg den på QXL. Jeg har en plan om å sjekke alt det jeg pleier å bruke. Gruer meg litt og håper ikke det er nikkel i så mye…

  ____
  svar fra snurre
  Bare gni lenge nok… test med ei krone så får du se et typisk resultat.

  … kan du ikke heller fryde deg over å kunne si etterpå, jeg er TOTALT nikkelfri 🙂
  Du kan til og med dra på vistaprint.no og kjøpe deg klistrelapper (returadresselapper) med smykkelinelogo og «testet nikkelfri» som undertekst.. 🙂 Husk plass til å skrive pris…

 38. Det var ikke så billig på apoteket nei, 228 kr tror jeg. så med 10.90 for salmiakken så blir det ikke langt unna prisen på qxl. Men jeg fikk dem til å bestille til meg, jeg må uansett dit for å hente medisiner. 🙂

  Apoteket jeg var på søkte det bare opp.. og sa.. de har det i oslo, vi skal få dem til å sende dem ned. Vi har det i morgen tidlig..

  Her skal det også testes… *S*

  __________
  svar fra snurre

  Akkurat litt under halv pris på apoteket da, siden den andre på qxl var bare 5ml… og salmiakken er jo hele 7 dl…
  Apotekene er jo ellers ikke akkurat kjent for lave priser.. Jeg fikk den og på et par dager….

 39. Ang testing. Har fått dimetylglyximon her nå. Fargen kommer ikke før etter en liten stund. (Ikke etter 15-20 sek) . Gnir 15-20 sek, legger q-tips fra meg , og så etter en stund kommer ev. farge. Foreløbig er det bare kronestykket som har blitt rosa hos meg. Resten har ikke fått farge eller blitt lyseblått/grått. Nå klarer ikke jeg gni så veldig hardt, vet ikke om det er derfor fargen kommer sent. 😉

  ________________
  svar fra snurre

  Ca et halvt minutt tok det her uten at jeg tok klokka, jeg har bare testa penger og noen gullfarga kjeder jeg har en bunke av.. sikkert messing de er tunge og stygge som f..gamle… jeg pussa ned først for å fjerne fett og fingerkliss og overflatebehandling.
  Du skal ikke gni høøøøl, hehe… Bra du ikke finner for mye røde nyanser da.
  Du KAN jo ha fått tinn-findingser og. De er tunge, og tykke.

  (Du må for ALL del ikke få tinnavkapp, biter og findings innimellom sølvet ditt for da etses det hull i sølvet når det blir varmet opp. Om det havner EN bit i trommelen med stålkuler og sølv… en ENESTE bit.. et øsken er nok… av uekte blir alt sølvet stålgrått. Fy så mye å huske på…sukk….. )

 40. Foreløbig ha jeg klart å holde god kontroll på hva som er hva . Håper jeg klarer det i fremtiden også *S* Om jeg er usikker så kaster jeg det helle… enn å blande noe med sølvet. Men nå har jeg ikke klart å smelte sølvet enda så det blir helt flytende *sukk*, og sandstøpesettet har foreløbig fått stått ubrukt. Må bare finne en blåselampe som er god nok. Har prøvd 2 stk fra biltema, og de duger ikke, de ble levert tilbake (De slukner etter ei lita stund, og brenner ikke med kontinuerlig flamme.) Jeg har lyst på en med av og på «knapp» . Det er SKUMMELT med den man bare tenner på, og ikke har kontroll på..

  Lurer foresten på hvaslags reaksjon som kommer når dimetylglyoxim/salmiakk blandingen kommer på noe av det som skulle vært kobber… sølvfargen blir sort etterpå. Kan man bruke noe av dette for å patinere tro… Det er litt moro når det skjer slike kjemiske reaksjoner, da har jeg lyst til å finne ut hvorfor.

  Og hvorfor i alle dager er det copper under mye av sølvpletten… og sølvfarge under det som skal være copper… Det hadde jo vært mye mer logisk om det var omvendt, for da syntes det jo ikke like godt om det laget som er på toppen slites av..

  Har testa 12 biter nå + en krone. Og heldigvis bare krona som er blitt rosa til nå 🙂

  ___________
  svar fra snurre

  Ja nå spør du mer enn den vise kan svare.. de legeringene er det metallet som til enhver tid er billigst, eller hva produsenten har kjøpt eller funnet.. det er skrapmetall som støpes, det er tinn, det er magnesiummixer, kobber, zinkblandinger, og det nikkelet..
  Hvorfor det blir svart er også umulig å si, jeg ville ikke brukt det til patina siden jeg ikke vet hva det er og hvor lenge det holder, og hva slags kjemi som blir i overflata. Unger på fanget kan sutte på smykker….

  Og vær så snill.. IKKE kall det sølvplett!!! Sølvplett er serveringsutstyr, uansett hva leverandøren din sier, han vet ikke sjøl. Ta et søk etter ordet sølvplett på nettet og sjekk… ha LITT respekt for gullsmedfagets fagspråk der det brukes… Det er forsølva uekte metall. Plett er formen og anvendelsen av den, solgt først som produktmerke.

  Å støpe sølv pent og glatt ER ikke så lett som det ser ut til, mye skal treffe.
  Det er ikke noe problem å smelte metall bare man har stabilt varm nok flamme… men å holde den stabil lenge nok, og tømme i korrekt farge og jevnt og ha varm støpeform samtidig….
  En sånn liten kakebrenner holder bare ikke…. den sandstøpinga kommer bare til å bli tull. Du går tom når du skal varme godset og du får ikke flyt i sølvet, etterhvert har du gjort så mange forsøk at du har sandrester og formrester i sølvet og det blir klumpete og det blir ikke blankt.
  Jeg har en med knapp, bruker den til å lage headpins med, liten og kjekk. Og det går jo fort.
  Jeg kommer til å bruke oksygen/propan når jeg skal smelte til støp, for smelteting skal skje raskt, og man vil ha fine glatte overflater.
  Invester i det minste i en skibrenner ellerno.. med litersflaske.
  5 eller 11 liters gass koster mellom 3-1100 ettersom hvor flink du er å lete… de er det pant på… må kjøpe dem en gang.
  Selve brenneren koster mellom 400 og 2000 kr, alt ettersom hva du unner deg.
  Men det kan være lurt å sjekke finn.no eller qxl…

  Personlig mener jeg du heller bør lære deg litt om metallbehandling og forstå metallene og hvordan de fungerer mellom hendene før du begynner å støpe. Å finne opp støpekruttet som andre har funnet opp før er ikke vits i – du ødelegger bare former, sand og metall og resultatet blir IKKE pent.

  ELLER: Støp tinn… DET er enkelt, du fikser det med kakebrennern – og det blir faktisk fint! Støp UTE…

 41. Nydelig bruk av lykkeperlene! 🙂

  Jeg er enig med deg i det med strikk. Jeg har og laget armbånd med lykkeperlene. Selvfølgelig uten bruk av strikk. Og men personlig vri. Strikk er for barn og pyser. (men kan være på sin plass for dem som sliter med å bruke armbånd med lås)

  ______________
  svar fra snurre
  Ikke sant vi ikke må se oss blinde på hva andre har laget før.. iallefall når noe irriterer oss en smule..knegg… Jo jeg skjønner den med lås, men det finnes store enkle gode fjørringer og slike hjelpepinner. Hmm.. jeg har jo lova meg å lage en haug slike…

 42. Japp. Snurre har rett. Jeg synes først det var dritubehaglig å høre det hun sier nå og fikk nesten grøssninger fordi det var så direkte ,MEN den som tenker seg om to ganger innser kanskje at det er ment i beste mening selv om det første omgang kan tolkes som den helt rake motsetningen.Derfor gikk jeg momentant i forsvarsposisjon og tok til grundig og skikkelig til motmæle,men når jeg først fikk tenkt meg om byttet jeg ut juksesølv sprayet med sølv over kobber med ekte vare og tok samtig et grudig oppgjør med snurrene mine. Resultatet? Jeg har fått smykker som jeg langt mer fornøyd med fordi jeg slipper å ha angst for at kobberet dukker opp under sølvprayen etter noen måneders bruk og det er mye bedre og sikrere satt sammen. Ting er blitt mer profft etter at jeg fikk tatt den runden med meg selv. Situasjonen er den at jeg gikk fra fly forbanna til veldig takknemmelig.Hadde det ikke vært for den ubehagelige diskusjonen hadde jeg kanskje fortsatt jobbet med sølvplett(,det silver C kaller det).Vet ikke om det er det heter og hadde slappere løkker enn seig potetstappe.Tanken på å lage smykker av juksematerialer er utenkelig i dag og tanken på at hvis jeg ikke hadde hatt den gufne diskusjonen hadde jeg kanskje fortsatt jobbet med juggel er en tanke jeg overhode ikke liker.Derfor,takk snurre.

  _________
  svar fra snurre

  ..halla sninnaproppen, knegg… jammen du har jo så mye å gå på inni hue og fingra dine at du tåler å høre noe. Du gikk jo rett i forsvar fordi jeg trigget noe du egentlig visste.. men ikke hadde tatt ut.

  Lakka farge er jo stort sett blomstertråd av aluminium, det tåler ikke mye…. Skal det være fint farga tråd finnes det skikkelig behandlet tråd på nettet som holder. Kobber får fine farger for den som tåler det..

  Jeg blåser egentlig i å pakke inn meningene mine, jeg ahr like mye meningsrett som alle andre, enten det gjelder perler eller metall. Og om noen elsker juggel og syns det er lykken i livet å herme etter HennesMauritz, dem for det, jeg syns det er like fryktelig fordet… ! DEt er min rett, like fullt som andre som mener no.
  Hvis ikke hadde hverken gartnere, forfattere, sosialarbeidere, politikere eller journalister hatt lov å diskutere på bloggen… fordi de vet litt mer om et spesialemne.
  Det jeg egentlig blir mest gretten for er når noen sprer skikkelig feilinformasjon eller gjør juggel bedre enn det det er ved å kalle ting ekte forsølva, ekte gullforgylt, ekte sølvforgylt, ekte gullfarga, ekte tibetansk sølv,… og nå det fordømte dekketøyet som plutselig er smykker…. jeg ser for meg fat rundt halsen…

 43. Laget de kinesiske lykkedyrene selv?

  ________
  svar fra snurre..
  Huff.. neida, det var en sen natt på eBay der jeg lå og knurra og så at noe gikk ut på auksjson, og så vant jeg altfor mange… sånn er det bare, grrr…hehe…

 44. Nica assa.Særlig de hvite med gull.

 45. Det halskjede var fantastisk,Snurremegrundt! 🙂

  ____________
  svar fra snurre
  Det ser ut til at folk liker rosa som er knust med litt svart eller grått så det ikke blir så hyperfeminint 🙂 takk cezanne 🙂

 46. Lærer litt hele tia…
  Jeg har sikkert gått på en tabbe igjen, men jeg trodde det som ble solgt som «silver plated» var belagt med sølv, noe blir også solgt som » 925 silver plated» . Oversatt til norsk kalte jeg det nettopp.. sølvplett…
  Men hva kan man kalle dette for noe da Snurre ? Noe av det har også stempel, 18kgp .

  __________
  svar fra snurre
  Det er forsølvet, dårlig forsølvet….
  … enkelt forklart…elektrolyse….man tar et meget giftig kjemisk bad, en bit 925Sølv (vanligvis bruker man 1000/1000 fordi det har en hensikt, det blir ikke så fort svart som 925..) og legger oppi badet, hengt på en ledning, og det som skal forsølves på en annen ledning.. kjører likestrøm igjennom, og væsken er strømledende.. et syyyltynt lag sølv legges utenpå dingsten i løpet av noen minutter eller sekunder.. jo lengre, jo tykkere lag.

  Man kan smøre inn overflaten på nesten hva som helst (alle har sett babysko og fotballstøvler) med en maling som gjør dingsten strømledende, og forsølve eller forgylle den med elektrolyse.

  Alle de tallene du leser er det jeg har skrevet noen ganger før: Det brukes 20 gram sølv UTENPÅ – elektrolyse som over – et helt sett med serveringsbestikk. Eller 40gram.., eller 60, eller 90 som er HOTELLSTANDARD for da skal det tåle mer. 18 er altså nesten nothing.
  (..men hvem som helst kan lage seg et stempel og slå på, det koster 400 kr.)

  Det finnes kun tre betegnelser med overflaten som er faglig standard på smykker:
  Forgylt og forsølvet. OG rhodinert. Det skjer utenpå diverse metaller. Alle tre er gjort på samme måte, rhodineringen fordi den holder seg relativt blank, men er pytånnnn når den slites av. Det var pop på 70tallet… urgh. Vi forsølver ofte sølv for at det skal være lettere å polere, og det ser penere ut i disken… helt blankt..
  Bunadsølv er forgylt…

  At man forkobrer, fortinner, og fornikler osv skjer på samme måte, noen ganger varmebehandles det etc etterpå for å oppnå ekstra slitestyrke.
  ….men LIKEVEL er laget så tynt at MAN KAN MÅLE DET I MY – ALTSÅ TUSENDELS MILLIMETER. 2 my er standard tykkelse … sjekk linjalen din.. og tenk etter hvor mye en tusendel av 1 millimeter er…

  Lakk, maling og plastbelegg vil jeg ikke si noe om.

 47. De hvite med gull er min favoritt.Men snurre,art and crafts fikk refs ser jeg,hehe.MEN de selger jo faktisk endel 925 sølvsmykker har jeg sett.Forrige uke kjøpte jeg et par fine,ganske store sølvfirkanter som øredobber med ametystperler (ikke fake) som jeg fant i en bitteliten privatdrevet sølvsmie/butikklokale i byen.325 kroner kostet det for to stykk,altså et par.Jeg frydet meg på en måte over det store kuppet,samtideg som jeg synes synd på hennes vegne at hun selger ekte,handlagde så så billig.Hun kunne glatt tatt 500.

  __________
  svar fra snurre
  Arts and crafts har utrolig mye flott design, og de lager tingene sine på Filippinene om jeg ikke tar feil…
  Der er jo folk billige…
  Jeg aner ikke hva det er i alle materialene, men jeg ANTAR at hun jobber seriøst siden hun har kontroll på produksjonen sjøl.

  det er litt utrolig at man lissom skal dumpe prisene på håndverk for å slege… jeg skjønner ikke at ikke snekkeren og bilmekaikeren blir verdsatt like lavt…

 48. Tusen takk for god info igjen 🙂 Da får jeg prente inn at det skal hete forsølvet *s*, og så skal jeg forsøke å ikke bruke det p**** ordet igjen

  Og så lærte jeg hva tallene stod for også 🙂

  Ikke rare tykkelse på belegga , har jo også sett at det ikke tåler stort skraping med fila mi…

  Og så har jeg funnet ut… at jeg ikke skal kjøpe mer av den uekte guffa, men forsøke å bruke opp/bli kvitt det jeg har uten å tape penger på det.
  Ble revet med av ebay uhyret her den siste mnd…

  ______________
  svar fra snurre
  …høhøhøhøhø hæhæhæhæhæhæ
  eBay-uhyret er skyld i dette innlegget og diskusjnonen, jeg har noen hundre sånne perler… HÆHÆHÆHÆÆHAHAHAHAHHAHAH HHHIHHIHIH…

  *dunk*

 49. her diskuteres det ja!hehe
  men det orker jeg for øyeblikket:P
  tenkte bare jeg skulle stikke innom her å plinge litt…
  Plingling!!
  sånn,da var det gjort.
  Det rosa/sorte smykket var flott!

  ___________________

  sjekke!

 50. detta var flott!!Liker sammensettinga di,stø som alltid. Jeg har fulgt med og «skumlest» de fleste innlegga. Og jeg tenker følgende at her snakker vi, som påpekt , om flere ting. Design kontra kopiering(sagt veldig enkelt) Sjøl så ville jeg finne og leter fortsatt, etter nye måter å bruke materialene på, slik at produktet(ene)speiler litt tradisjon og litt postmodernismen, der vi ser plast mot diamanter, for å bruke en spissformulering.Det er morsomt å sette objektene opp mot hverandre,hehe.Jeg liker å «erte øyet» og provosere kunden/betrakteren til å se litt nytt.Samtidig vil jeg lage noe som er «spiselig» og salgbart.(hovedtyngden av produksjonen)I tillegg viser jeg litt mer sprelske ting, for kunden liker å se noe som førbløffer og og litt uventet. Og poenget er, at de sprelske produktene setter igang tankerekker. Idialist? ja, selvsagt!Tilslutt vil jeg si at jeg av og til blir litt «uglesett» ,nettopp pga den frie bruken av farger og materialer -og det blåser jeg en lang marsj i.Så lenge jeg tar hensyn til helsa til folk,(veldig allergisk sjøl) så er det vel kun smaken som avgjør?
  ______

  svar fra snurre
  …ja det utarta seg litt det nedover her… det ble masse tema. Men det var vel og fordi vi roter litt med å finne frem i bloggen fremdeles, hehe… så endte vi opp her..
  Jeg liker også å blande mye rart, men jeg mener at materialene skal stå for det de er, og være skikkelige. De skal ikke ødelegge folk eller gi seg ut for å være noe de ikke er.
  Ull er ull, tre er tre, og stein er stein. Og juggel er juggel. Man kan bruke hva som helst, MEN IKKE LURE FOLK!
  At det er salgbart er jo et skikkelig pluss!
  Det er mye frihet i å ha respekt for den som skal ende opp med det man har laget, når man VEt at man er trygg.
  Og… hehe.. som dine morsomme perler… : Sprelsk MÅ det være, hehe!

 51. http://www.nordhordland.no/nyhende/article2131037.ece

  Når man først er inne på temaet.

  _________
  svar fra snurre
  ….stemplingsloven er klar, alt forsøk på å kalle juggel for gull er svindel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s